In welke mate vormt "de klant" het uitgangspunt voor de gekozen organisatie?

Tommy Hilfiger is een merk dat de klant relatief gezien als uitgangspunt kiest. Het merk probeert om klanten te binden op ludieke manieren. Zo beloont het merk in 2017 haar klanten door het dragen van haar merk. Tommy Hilfiger komt met een kledingcollectie die van smart-chip technologie is voorzien. Daarmee kunnen consumenten punten sparen voor het dragen van de kleding. (Retailnieuws, 2017)

Daarnaast verandert Tommy Hilfiger haar retailstrategie. Dit doen zij door winkels te maken met plafondhoge interactieve schermen, gepersonaliseerde naaitafels en zelfs een café. Dit doen zij allemaal om de klant als uitgangspunt te nemen. Het gaat bij Tommy Hilfiger vooral om de beleving. Zij willen graag dat elke klant een wow-factor ervaart zodra zij in aanraking komen met het merk en de winkel. Daarom moet de klant centraal gesteld worden en een gevoel van exclusiviteit krijgen. Tommy Hilfiger stelt de klant dus relatief gezien centraal.

 

Om deze gecreëerde waarde te vertalen naar etnische aspecten, wordt weer eerst naar Bentham zijn Utilitarisme gekeken. Tommy Hilfiger is goed bezig om de klant centraal te stellen en om duurzaam te ondernemen. De klant wordt blij gemaakt met verschillende acties en de organisatie onderneemt zeer verantwoord, waardoor deze organisatie goed in deze stroming past.

Maak jouw eigen website met JouwWeb